In de omgeving van l’Isle sur la Sorgue

Gelegen tussen de rivier de Durance, de Rhône en de Mont Ventoux bevindt u zich bij ons in een van de mooiste stukjes van Frankrijk.

In dit gedeelte vindt u volop oude dorpjes uit de Romeinse tijd die bijna helemaal gebouwd zijn in natuursteen. Ze bevinden zich bijna allemaal bovenop een (kleine) heuvel, dat was makkelijker verdedigen. Gordes, Oppede, Menerbes, Lacoste en Goult, zijn hele mooie oude dorpjes om rustig doorheen te slenteren en te genieten van de sfeer. Ook in Bonnieux en Rousillon vindt u allerlei prachtigs van eeuwen geleden.

Door de hele streek heen maar vooral in de buurt van Gordes vindt U de beroemde “bories”, kleine gestapelde stenen huisjes in ovale vorm waar de herders waren als ze met hun schapen op pad waren.

Verder is er prachtige natuur overal om u heen, een waar paradijs voor de wandelaars onder u. Rotsen (bij Rousillon “ocre” rode rotsen), vele soorten bomen en (bloeiende) planten, en overal prachtige vergezichten, waar u ook rijdt, wandelt of fietst. Oude abdijen, onder andere Sénanque, en kleine kloosters zijn hier ook.

Door dit gebied (lángs Granges du Bosquet) liep vroeger immers de weg van Rome naar de ander stad van de paus, Avignon. De Pont Julien, van ongeveer 100 vóór Christus, is zeker een bezoekje waard. En natuurlijk de prachtige stad Avignon, met het Palais des Papes, en geweldige andere oude gebouwen en de Pont d’Avignon.

Ook hier vlakbij leefde natuurlijk Vincent van Gogh. In St Remy de Provence is veel van en over hem te vinden.