Activiteiten

In de directe omgeving zijn vele activiteiten. Natuurlijk kunt u genieten van de zon en de prachtige omgeving bij het zwembad maar voor degenen die iets willen ondernemen is dat zeker mogelijk.

In het dorp L‘Isle sur la Sorgue zijn meer dan 300 antiquairs. Iedere zondag is het hele dorp een grote markt. Een flink gedeelte daarvan is antiekmarkt. Op donderdag is er in het dorp een gewone markt. Als U van markten houdt is er in de zéér directe omgeving dagelijks een markt te vinden. Ook heerlijk om uw verse groenten en fruit te halen iedere dag op de boerenmarkt in Velleron, vlakbij L’ Isle sur la Sorgue.

In L’Isle sur la Sorgue lopen de vele armen van de rivier. Langs dat water zijn heel veel terrassen van restaurants, ijssalons en typisch franse café’s.

In Avignon is er ieder jaar een theaterfestival. In juli kunt u hier 3 weken van genieten. Volop acts op straat en in het theater.

In Aix en Provence is er ook jaarlijks een festival. Beide steden zijn heel gezelligen hebben prachtige oude gebouwen, pleintjes en veel kleine winkeltjes.

Voor de golfliefhebbers is er op 2 km afstand de Golf de Provence in Saumane. In de nabije omgeving vindt u nog een aantal banen, er zijn er 3 op ongeveer een half uurtje rijden.

Mogelijkheid te kayakken is er in Fontaine de Vaucluse (3 km) waar u natuurlijk ook kunt gaan kijken naar de bron. Hier vindt u ook het survival parcours in hele hoge bomen dat zelfs voor volwassenen een uitdaging biedt.

Paardrijden kunt u op 2 minuutjes met de auto.

Voor de fietsers onder u is het een waar paradijs in de omgeving. Prachtige wegen door de heuvels maar ook kunt u in het vlakke dal blijven. U stapt op voor de deur! Voor de fanatiekelingen onder u; de voet van de Mont Ventoux kunt u met de auto binnen een half uur bereiken. U kunt er natuurlijk ook heen fietsen, het is minder dan 30 km.

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de hele omgeving. Er zijn vele wandelroutes uitgezet in de directe omgeving. Er zijn verschillende wandelingen in “gorges” maar natuurlijk kunt u ook gaan wandelen in Klein Colorado, waar allemaal rode rotsen zijn.